Memurun özel hizmet tazminatı yargıda

Türk Sağlık-Sen, memurlara ödenen özel hizmet tazminatı tutarında, eğitim kriterinin dikkate alınmaması nedeniyle yargıya başvurdu.

Alınan bilgiye göre, sendikanın, Danıştay'da açtığı davada, memurların yüzde 55 olan özel hizmet tazminat oranının iptal edilerek yeniden belirlenmesi istendi.

Davanın kazanılması halinde memurların maaşları eğitim durumlarına göre artacak. Mevcut durumda yüksek okul mezunu bir memur, yüksek okul mezunu bir hemşireden özel hizmet tutarının farklılığı nedeniyle brüt 190 lira daha az maaş alıyor.

Sendikanın, Danıştay'a sunduğu dava dilekçesinde, genel idari hizmetlerde görev yapan personelin eğitim durumunun dikkate alınmaması nedeniyle diğer hizmet sınıflarında görev yapan personellerle aralarında ücret adaletsizliği olduğu belirtildi.

Dava dilekçesinde, genel idare hizmetleri sınıfı personelleri ile sağlık hizmetleri sınıfında yer alan personeller arasında özel hizmet tazminatları bakımından bir eşitsizlik ve adaletsizlik ortaya çıktığı belirtilerek, bu durumun, Anayasa'nın kanun önünde eşitlik, ücrette adalet sağlanması gibi hükümlerine aykırı olduğuna yer verildi.

Gündem Haberleri

Çocuğuna bu isimleri koyanlara çeyrek altın verilecek
NEDEN GÜLDÜ?
GIDA GÜVENLİĞİNDE SIFIR TOLERANS
Dev Yol Yenileme Projesi: İşte İhaleye Katılan Firma Sayısı
64 İLDE 20 BİN KONUT