TÜSİAR Araştırma Danışmanlık tarafından yapılan araştırma, Konya ili sınırlarında yaşayan ve sanayi bölgelerinde hizmet veren insanların otomobil servislerinden beklentilerini ve memnuniyetlerini tespit etmek amacıyla, Selçuklu ve Karatay ilçelerinde bulunan organize, özel organize ve yüksek potansiyele sahip ticaret alanlarında hizmet veren, sanayici, tüccar ve esnaflarla yapıldı. Araştırmaya 1004 iş yeri sahibi katıldı.
SANAYİCİLERİN NEREDEYSE TAMAMININ ARABASI VAR
Araştırmaya katılan işyerlerindeki görüşülen kişilere özel otomobiliniz var mı, varsa kimin? sorusuna yüzde 52.8’i 'kendimin' derken, yüzde 45,7’si ise 'şirkete ait' şeklinde cevap verdi. 'Kiralık' yüzde 1, 'eşimin ve çocuklarımın' diyenlerin oranı ise yüzde 0,5. Ailenizin veya şirketinizin kaç adet otomobili var ? sorusuna alınan yanıtlara bakıldığında, katılımcıların yüzde 37’sinin 1 aracının olduğu, yüzde 23,6’sının 3-4, yüzde 23,4’ünün 5-8, yüzde 3,1’inin 9-14,yüzde 1,3’ünün ise 15 ve üzeri aracının olduğu görülmektedir.
VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN ANCAK FATURALARDAN RAHATSIZ
Aracınızın tamir bakım işlerinde en çok önem verdiğiniz unsur nedir? sorusuna verilen yanıtlara bakıldığında katılımcıların yüzde 31’i 'tecrübeli teknisyen ve elemanlar', cevabı verirken, yüzde 27’si 'uygun fiyat', yüzde 18’i 'çabukluk', yüzde 8’i 'yedek parça muhteviyatı' cevaplarını verdiler. Otomobil servis hizmeti alırken araç sahiplerinin öncelikli tercihleri, satın aldıkları arabanın markasının yetkili servisleri olduğu görülmektedir. Araştırmaya göre vatandaşların geneli servis hizmetlerinden umduklarını bulmuş ancak 'daha iyi bir servis hizmeti bulabilirsem değiştiririm' diyenlerin oranı da oldukça yüksek. Araştırmaya katılan vatandaşların yaklaşık yüzde 20’lik bir kısmı hizmet aldıkları servislerin yada tamircilerin beklenmedik miktarlarda rakamlara sahip faturalar çıkardıklarını ve bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini beyan ettiler.
M. Ali Elmacı-Memleket