Meksika'da hapishanede isyan

Cezaevindeki isyan ve sonrasında çıkan yangında 52 kişi öldü

MONTERREY (AA) - Meksika'nın Monterrey kenti yakınlarındaki bir hapishanede çıkan isyanda 52 tutuklunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Nuevo Leon eyaletinin Valisi Jaime Rodriguez, Topo Chico hapishanesindeki Zetas uyuşturucu çetesi üyelerinin karıştığı kavgada 52 kişinin öldüğünü, 12 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yerel kaynaklar, hapishanede çıkan isyan sonrasında mahkumların yangın çıkarttığını, olayda hayatını kaybeden çok sayıda mahkumun bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan olay sırasında bazı mahkumların hapishaneden kaçtığı iddia edildi. Görgü tanıkları ise yangın başlamadan bir patlama sesi duyulduğunu belirtti.

Kurtarma görevlileri yangında yaralanan mahkumları hapishaneden kurtarmaya çalışırken, yakınlarının durumundan endişe eden ailelerinin hapishaneye akın ettiği ve içeriye girmeye çalıştığı ifade edildi.

Monterrey'de 2012'de bir hapishanede çıkan isyanda da 44 mahkum hayatını kaybetmişti.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu