Meksika, Trump'la NAFTA'yı yeniden müzakere etmeye hazır

Dışişleri Bakanı Caso, Trump'ın seçilmesiyle birlikte yaşanan ekonomik belirsizliğin giderilmesi için NAFTA'nın en kısa sürede yeniden müzakere edilmesi gerektiğini vurguladı

MEKSİKO (AA) - Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray Caso, ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle birlikte ülke ekonomisindeki olumsuz havanın dağılması için Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) şartlarını yeniden müzakere etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Caso, Meksika yayın organı Radio Formula'ya verdiği demeçte, Trump'ın başkan seçilmesinin Meksika ekonomisi üzerinde "büyük bir belirsizlik" yarattığını ve bunu giderilebilmesi için NAFTA şartlarının yeniden müzakere edilmesi gerektiğini belirtti.

Trump'ın Meksika'ya yatırım yapan Amerikan şirketlerini vergiyle tehdit etmesinin kaygı yarattığını belirten Caso, "Yeniden müzakere süreci, belirsizliğin giderilmesi için hayati önemde. Bu yüzden en kısa zamanda müzakerelere başlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Caso, NAFTA'nın yeniden müzakere edilmesinin Meksika'ya ciddi kazanç sağlayabileceğini savundu.

Trump'la sınıra kurulacak duvar konusunda da müzakere edebileceklerini belirten Caso, duvarın masraflarını ödemelerinin söz konusu olamayacağını vurguladı.

ABD'ye satışlar, Meksika'nın toplam ihracatının yüzde 80'ini, gayrisafi hasılasının ise yüzde 29'unu oluşturuyor. NAFTA sayesinde bu ticaret, gümrük kısıtlamalarından bağımsız olarak gerçekleşiyor.


AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!