Meksika, minik "zebşek"in doğumunu kutluyor

Zebra anne ve eşek babadan doğan yavruya Khumba adı verildi

ANKARA (AA) - Meksika'nın kuzeyindeki bir hayvanat bahçesinde zebra ile eşeğin çiftleşmesinden son derece nadir görülen bir "zebşek" dünyaya geldi. 

Tamaulipas eyaletindeki Reynosa Hayvanat Bahçesi yetkilileri, 21 Nisan'da doğan yavruya Khumba adının verildiğini açıkladı. 

Khumba'nın bacakları, tıpkı Rayas adlı zebra annesi gibi çizgili. Gövdesi ve kafası kahverengi olan minik zebşek, cüce, mavi gözlü ve albino babası eşek Ignacio'ya ise hiç benzemiyor. 

Hayvanat bahçesi yetkilileri, Rayas'ın yakınlardaki bir çiftlikte yaşayan Ignacio'ya büyük bir sevgi ile bağlı olduğunu, her öğleden sonra ziyaretine gittiğini söyledi. 

Zebra ile eşeğin kromozomları birbiri ile uyumlu olmadığı için çiftleşmelerinden doğan yavrular, çok nadiren hayatta kalıyor.

 

Kültür Sanat Haberleri

Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de