MEDAŞ ilk 3’te

Türkiye’de vatandaşların elektrik dağıtım firmalarından memnuniyeti ölçüldü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre kısa adı MEDAŞ olan Konya merkezli Meram Elektrik Dağıtım A.Ş Türkiye genelindeki 21 dağıtım firması arasında ilk üçe girdi. MEDAŞ’ın hizmetlerinden memnun olduğunu ifade edenlerin oranı yüzde 70’e yaklaşıyor.

Türkiye’de daha yakın zamana kadar tamamı devlet tarafından yapılan elektrik hizmeti bir süre önce aşamalar halinde özelleştirildi.

Ülkemizde, elektrik dağıtım hizmetinin tamamı artık özel 21 adet şirket tarafından yürütülüyor. Elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesiyle birlikte farklı sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. İnsanlar bu hizmeti devletin mi yoksa özel dağıtım şirketlerinin mi daha iyi yaptığını tartışmaya başladı.

Tam bu aşamada bu tartışmalara ışık tutacak olan bir kamuoyu araştırması yapıldı. Bir çok konuyu kapsayan geniş araştırmanın bir bölümünü ise memnuniyet analizi oluşturuyor. Vatandaşların dağıtım şirketlerinden ne kadar memnun oldukları yapılan bilimsel çalışmanın ardından ortaya çıkarıldı. Buna göre Konya merkezli elektrik dağıtım firması MEDAŞ, 21 dağıtım şirketi arasında ilk üçe girmeyi başardı. Vatandaşların MEDAŞ’tan memnun olma oranı yüzde 70’lere  yaklaşıyor.  MEDAŞ’ın sorumluluk alanı içerisinde yer alan Konya, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Karaman illeri arasında ise memnuniyetin en yüksek olduğu il Niğde. Niğdelilerin yüzde 70’inden fazlası MEDAŞ’ın verdiği hizmetlerden memnun olduğunu söylüyor.

                                

 

Bu araştırmada daha farklı sonuçlar da çıktı. Meram Elektrik isminin, aboneler tarafından bilinirlik yüzdesi ise yüzde 65.9 oldu. Bu sonuçlara göre bölgedeki vatandaşların yüzde 34.1’i yaşadığı yerde elektrik dağıtımı yapan, kendisine fatura kesen şirketin adını bilmiyor. Meram Elektrik’in tanınırlığının en fazla olduğu il de yine Niğde.  Araştırmada eğitim düzeyi yüksek vatandaşlar arasında bilinirliğin daha yüksek olduğu görüldü.

Yine MEDAŞ bölgesi kapsamındaki hanelerin yüzde 69’u Türkiye’de elektrik dağıtımının özel şirketler tarafından yapıldığını dahi doğru bilmiyor. Yüzde 12.8’i elektrik dağıtımının hala devlet tarafından yapıldığını sanıyor.

Araştırmada hanelerin ortalama aylık olarak ne kadar elektrik parası ödedikleri de ortaya çıkmış durumda. Aylık elektrik faturası ortalamasının 86 TL olduğu bölgede, Kırşehir ortalama 87 TL, Niğde 78 TL, Konya ise 90 TL ödüyor.

Tüm araştırma verilerine göre MEDAŞ, Türkiye’de dağıtım yapan özel şirketler arasında en iyi, en beğenilen ve en iyi hizmet veren ilk üç şirket arasında girmeyi başarıyor.

Yerel Haberleri

MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?
ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP
BİR İLÇE SULAR ALTINDA
KONYA'NIN SU GÜVENLİĞİ