Mayıs Nemrut'un karını eritemedi

Bitlis'in Tatvan ilçesi sınırlarında yer alan Nemrut Dağı'nda kar kalınlığı 5 metreyi buluyor

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesi sınırlarında yer alan Nemrut Dağı'nda, mayısın ortalarına gelinmesine rağmen karlar erimedi.

Türkiye'nin batısında denize girilmeye başlanırken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyor.

Tatvan'da her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Nemrut Dağı, mayısın ortalarında dahi karla kaplı bulunuyor. Beyaz örtüyle kaplı dağın zirvesindeki Nemrut Krater Gölü ise güzel manzara oluşturuyor.

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölünü görmek için Nemrut Dağı'na çıkan vatandaşların araçları, kalınlığı 5 metreyi bulan kar yığınları arasında adeta kayboluyor. Nemrut Dağı'na gelen vatandaşlar, kayak yaparak da keyifli vakit geçiriyor.

Zirvedeki manzaranın görülmeye değer olduğunu belirten vatandaşlar, tüm doğaseverleri Nemrut Dağı'na davet etti.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI