Mardin’de LGS’de ilk oturum başladı

Mardin'de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için ilk oturum başladı.

Mardin'de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için ilk oturum başladı.

Bir milyondan fazla 8'inci sınıf öğrencisinin gireceği LGS kapsamındaki merkezi sınav bugün 09.30 itibari ile başladı. Depremden etkilenen 11 il dahil olmak üzere 81 ilde düzenlenen ve sınavda adaylar, 90 soru için iki oturumda 155 dakika boyunca ter dökecek. Mardin'de Heyecanlı bekleyişte öğrencilerin aileleri kapıda çıkmalarını büyük bir merakla bekledi.

Çocuğunun çıkmasını bekleyen velilerden Nuran Ay, LGS sınavı için herkesin kapıda olduğunu söyledi. Ay, "Hayırlısı neyse o olsun. Çocukları sıkmadık sıkmayacağız. Bir tek sınava bağlamamak lazım. 8 senedir okuyorlar, deneyecekler, kazansa da kazanmasa da çocuk bizim çocuğumuz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

TÜBİTAK Fen Lisesi Sınavı İçin Son Gün: 90 Bilim Yıldızı Aranıyor
LGS ve YKS adaylarına "Tercih Danışmanlığı" hizmeti başladı
LGS’de tercih başvuruları başlıyor
Kırşehir’in LGS Şampiyonu: Bir Başarı Hikayesi
LGS’de başarıya damga vuran şehir: 19 öğrenci Türkiye birincisi oldu