Marcel Khalife İstanbul'da konser verdi

"Al Şark Gençlik Yıllık Konferansı 2017" kapsamında düzenlenen konserde Khalife, İDSO ve Lübnan Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne aldı

İSTANBUL (AA) - Lübnanlı ünlü bestekar ve şarkıcı Marcel Khalife, "Şark Senfonisi" kapsamında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda konser verdi.

"Al Şark Gençlik Yıllık Konferansı 2017" çerçevesinde gerçekleştirilen konserde Khalifa, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) ve Lübnan Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne aldı.

Al Şark Forum tarafından düzenlenen "Geleceğin Taraftarıyız" başlıklı konferansın kapanış programı olarak düzenlenen etkinlikte konuşan Al Şark Forum Başkanı Wadah Khanfar, Doğuda yaşayan toplulukların bin yıl öncesinden medeniyetler inşa ettiğini ve insanlığın yolunu aydınlattığını söyledi.

Khanfar, Doğu toplumlarının dünyaya sanat, edebiyat ve bilim vesilesiyle insani, ahlaki değerlere ilham verdiğine işaret ederek, "Bugün sizlere Doğu ruhunu; Türk, Arap, Farisi ve Endülüs müziğini tek bir çatı altında toplayan bu senfoniyle özetlemek istiyoruz. Doğunun siyasi ve mezhebi farklılıkları olmasına rağmen birlik ve beraberliğini göstermek istiyoruz. Bizler birbirine bağlı ve güçlü tek bir parçayız." diye konuştu.

Marcel Khalife ise konserde dinleyicilerin kendisine eşlik etmesini isteyerek, İstanbul'da herkesin şarkı söylediğini dile getirdi.

Şarkılarını özgür topraklara ithaf ettiğinin altını çizen Khalife, "Bu şarkılar ayağa kalkmak, isyan etmek isteyenler için. Biz bu şarkıları bugün Arap dünyasındaki tüm halkların rehberliğiyle söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

Konserde Khalife, aralarında "Salam Aleyk" ve "Ya Bahariya", "Ommi" adlı parçaların bulunduğu 6 şarkı seslendirdi.

Yaklaşık 3 saat süren konserde Khalife'ye, müzisyen ve şarkıcılardan oluşan 150 kişilik orkestra eşlik etti.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı