Mansur Yavaş Hakkında Flaş Karar: Seçim Çalışmaları İçin Soruşturma İzni!

İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında, seçim sürecinde belediye imkanlarını kullandığı gerekçesiyle soruşturma izni verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, seçim mitingleri ve propaganda sürecinde belediyeye ait kaynakları ve araçları kullandığı yönündeki iddialarla gündemde. İçişleri Bakanlığı, söz konusu suçlamaların incelenmesi amacıyla soruşturma izni verilmesini kararlaştırdı.

İddiaların Odağında Ne Var?

Şikayet dosyasına göre; Mansur Yavaş’ın seçim gezilerinde belediyeye ait ulaşım araçlarını, personelini ve mali kaynaklarını kendi seçim kampanyası lehine kullandığı ileri sürülüyor. Bakanlık müfettişlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda, görevi kötüye kullanma ve kamu zararı ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Süreç Nasıl İşleyecek?

Verilen bu izinle birlikte, Yavaş ve ilgili bürokratlar hakkında adli ve idari inceleme resmen başlayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi kanadından henüz resmi bir açıklama gelmezken, hukukçular bu kararın ardından Danıştay’a itiraz yolunun açık olduğunu belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANKARA Haberleri

Ankara’da Sıcaklıklar Sıfırın Altına Düşecek
BAŞIBOŞ KÖPEK SÜRÜSÜ KOYUNA SALDIRDI: O ANLAR KAMERAYA YANSIDI
Ankara'da balık karaya çıktı
Hamsiler, dev kılıç balığının yanında nokta gibi kaldı
Okul Çevrelerinde Sıkı Takip: Ankara'da Binlerce Kişi Sorgulandı