Manisa'ya mevsimin ilk karı düştü

Spil Dağı Milli Parkı ile Demirci'nin yüksek kesimleri beyaza büründü

MANİSA (AA) - Manisa'da Spil Dağı Milli Parkı ile Demirci'nin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü.

Spil Dağı Milli Parkı'nda dün gece başlayan sağanak, sabaha karşı yerini kara bıraktı, bin 500 metre yükseklikteki Spil Dağı'nın zirveleri beyaza büründü.

Demirci ilçesinde de Simav yolunun bin 470 rakımlı Akçakertik mevkisinin yanı sıra Başalan, Kumpınar ve Büyükyayla mevkilerinde kar yağışı etkili oldu.

Fırtına ile zaman zaman tipiye dönüşen kar, Demirci - Simav yolunda sürücülerin görüş mesafesini düşürdü.

Başalan ve Kumpınar'da kar yağışının etkisini artırmasıyla kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı. Mevsimin ilk kar yağışını izlemek isteyen çok sayıda vatandaş, Akçakertik mevkisine çıktı.

Karayolları ekipleri, olası buzlanmaya karşı Simav yolunda devriye nöbetine başladı.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Hisarbey köyü sakinlerinden Ali Osman Beyko, "Akşamdan yağmur yağıyordu sabah bir anda bembeyaz manzaraya uyandık. Kar yağışı beklemiyorduk. Şu anda 10 santimetre kar var." dedi.

Demirci'den kar yağışını izlemek için Akçertik mevkisine gelen Şeref Narfidan ise "Kar yağdını görünce arabaya atlayıp geldik. İnşallah bu kış bereketli olur." diye konuştu.

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü