Manisa'daki kuduz karantinası

Soma'da 14 mahallede aşılama çalışmaları başlatıldı

MANİSA (AA) - Manisa'nın Soma ilçesinde ilki 7 Mart'ta görülen kuduz vakaları nedeniyle 14 mahallede aşılama çalışmaları başlatıldı.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, yaptığı açıklamada, Soma'nın Kiraz Mahallesi'nde 7 Mart'ta, ardından da Kobkaklı Mahallesi'nde 13 Mart'ta büyükbaş hayvanlarda kuduz vakası tespit edildiğini söyledi.

Bunun üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Belediye ekiplerinin 14 mahallede aşılama çalışması başlattığını vurgulayan Ergene, 8 bin 500 doz aşı alımı gerçekleştirildiğini ifade etti.

7 Mart'ta Soma'da kuduz vakası görülmesi üzerine bir büyükbaş hayvan çiftliği karantinaya alınmış, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor
ŞEHİRLER NASIL DEĞİŞECEK?
Ailenin dramına dayanamayan komşuları CİMER’e başvurdu: Sonuç duygulandırdı
HAL SORUŞTURMASINDA KARAR ÇIKTI