Manisa'da "ByLock" operasyonu

İzmir’de örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öne sürülen öğretmenin evinde "1 dolarlık banknotlar" çıktı

MANİSA (AA) - Manisa'nın Kula İlçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda eski bir öğretmen gözaltına alındı.

Kula Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen eski öğretmen R.N.A’nın yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Kula’daki ikametinde bulunmayan R.N.A'nın, İzmir’in Buca ilçesinde olduğu tespit edildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince R.N.A’nın evinde yapılan arama da 2 adet "1 dolarlık banknotlar" ve bir telefon ele geçirildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan R.N.A, Manisa’dan giden ekiplere teslim edildi.

R.N.A, Kula Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

AA

Gündem Haberleri

Doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkarıldı
RUHİ ÇENET SORUNU
Nisan Ayında Gökyüzü THY ile Şenlendi
Sarsıntıya Hazır Mısınız? Deprem Gerçeğini Tırda Yaşadılar
EZBER BOZAN BESİCİLİK