Manifest müzik grubu üyeleri hakkında karar çıktı

Manifest isimli müzik grubunun bir konseri sırasındaki görüntülerine yönelik "hayasızca hareketler" ve "teşhircilik" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, grup üyesi 6 şüpheli adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Şişli Küçükçiftlik Park konser alanında 6 Eylül 2025'de Manifest isimli müzik grubu tarafından verilen halka açık konser sırasında, şarkı söyleyen grup üyeleri ile sahnede dans ve gösteri yapan şahıslar hakkında "hayasızca hareketler" ve "teşhircilik" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Edep, iffet, ar ve haya duyguları ile edep törelerine saldırı niteliği taşıdığı, çocukların ve gençlerin bu duygularına zarar verip olumsuz etkileyici eylem ve hareketlerde bulundukları iddiasıyla şüpheli 6 grup üyesi ile konsere katılıp bir bölümünde sahneye çıkan 1 şüpheli olmak üzere toplamda 7 şüpheli mevcutlu olarak adliyeye getirildi.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar

Şüpheliler Savcılıkta verdikleri ifadenin ardından çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza atmak" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla serbest bırakıldılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Seçim Broşürü Kavgasına 16 Yıl Hapis
Kurtlar Vadisi'nin 'Kazım Kaşifoğlu' karakteri ifade verdi
GÜZELLİK SALONU TUZAĞINA DARBE
36 İLDEKİ OPERASYONDA 444 TUTUKLAMA
Tera Yatırım ve Doğa Sigorta Yöneticileri Adliyede