Mali'de Uzlaşma Forumu

Ülkedeki olayların sona erdirilmesi amacıyla düzenlenen forum, hükümet yetkilileri olmadan başlatıldı

KIDAL (AA) - Mali'de hafta sonu yapılamayan Uzlaşma Forumu'nun hükümet yetkilileri olmadan başlatıldığı bildirildi.

Ülkede barışı sağlamak amacıyla 27-30 Mart'ta Kidal kentinde gerçekleştirilmesi planlanan ancak tarafların anlaşamaması nedeniyle ertelenen foruma, hükümet yetkilileri ile Tuareg ve Müttefikleri Öz Savunma Grubu'ndan (GATIA) kimsenin katılmadığı belirtildi.

Foruma sadece ayrılıkçı Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve BM İstikrar Misyonu'ndan (MINUSMA) yetkililerin geldiği kaydedildi. CMA kaynakları, hükümet ve GATIA yetkilileriyle müzakere içinde olduklarını, söz konusu tarafların da foruma katılımının görüşüldüğünü açıkladı.

Hükümet, hafta sonu yapılması öngörülen forumun güvenliği için Kidal'e asker konuşlandırmak istemiş ancak CMA bu talebi geri çevirmişti. Adının açıklanmasını istemeyen hükümetten bir yetkili ise CMA'nın anlaşma şartlarını kabul etmediği sürece foruma katılmayacaklarını, hükümetin kontrolünü sağlayamadığı bir bölgeye gitmesinin mümkün olmadığını ifade etmişti.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI