Mali'de saldırı

Ülkenin orta kesiminde BM İstikrar Misyonu konvoyuna yapılan saldırıda 5 asker öldü

BAMAKO (AA) - Mali'de BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) konvoyuna düzenlenen saldırıda 5 asker yaşamını yitirdi.

MINUSMA'dan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin orta kesiminde Tenenku-Sevare istikametinde seyreden istikrar misyonu konvoyunun saldırıya uğradığı ve 5 mavi bereli askerin öldüğü bildirildi.

Açıklamada, istikrar misyonu Başkanı Muhammed Salih Annadif'in, barış için mücadele eden askerlerin ölümüne ve insani suçlara neden olan terör eylemlerini kınadığı belirtilerek, saldırıyı düzenleyenlerin bulunması için çalışmalara hız kazandırılması gerektiği vurgulandı.

Yaşamını yitiren mavi berelilerin uyruğuna ilişkin bilgi verilmezken, ulusal basında yer alan haberlerde askerlerin Togolu olduğu ileri sürüldü.

Barışı sağlamak ve şiddet olaylarına son vermek amacıyla Mali'nin kuzeyindeki silahlı gruplar ile hükümet arasında Haziran 2015'te imzalanan barış anlaşmasına rağmen ülke halen şiddet olaylarına sahne oluyor.

Malili güvenlik güçleri ve mavi bereli askerlere yönelik saldırılar son zamanlarda özellikle silahlı grupların etkin olduğu ülkenin kuzeyinde arttı. Söz konusu alandaki Gao bölgesinde düzenlenen bir başka saldırıda da 5 Malili asker ölmüş, 4 asker de ağır yaralanmıştı. Saldırganların kimliğine ilişkin açıklama yapılmamıştı.

Ülkede, ocak ayından bu yana 23 mavi bereli asker öldürüldü.


AA

Gündem Haberleri

YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?
İBB Kumanyası Zehirlenmesinde İddianame Hazırlandı
Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı