Malatya'daki FETÖ/PDY soruşturması

İnönü Üniversitesinden bir yardımcı doçent ile 6 araştırma görevlisi görevden uzaklaştırıldı- Başka bir FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan ve aralarında akademisyenlerinde bulunduğu 14 kişi görevine iade edildi

MALATYA (AA) - Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İnönü Üniversitesine bağlı fakültelerde görev yapan 1 yardımcı doçent ile 6 araştırma görevlisi görevden uzaklaştırıldı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantılıları olduğu iddiasıyla İnönü Üniversitesine bağlı fakültelerde görev yapan 1 yardımcı doçent ile 6 araştırma görevlisi, 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 13. maddesi uyarınca görevden uzaklaştırıldı.

Bu arada FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli 2 profesör, 2 doçent, 1 diş tabibi, 1 uzman tabip ve 8 hemşire hakkında görevden uzaklaştırma ihtiyati tedbiri kaldırılarak göreve iadeleri yapıldı.

AA

Gündem Haberleri

"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü
ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA
BÖCEK AİLESİ FACİASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI