Makedonya'daki deprem

Başkent Üsküp ve çevresinde hissedilen depremin ardından 100'den fazla kişi hastanelere başvurdu

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresinde etkili olan depremin ardından 100'den fazla kişi, şehirdeki hastanelere başvurdu.

Makedonya'nın resmi haber ajansı MIA'nın haberine göre, 5 büyüklüğündeki depremin ardından Üsküp'teki farklı hastanelere başvuran 100'ü aşkın kişi tıbbi yardım talebinde bulundu.

Hastaneye gidenlerin çoğunluğunun deprem sırasında evlerinden kaçmaya çalışırken yaralandığı öğrenildi. Yaralıların bir kısmında kırık tespit edildi.

Naum Ohridski Hastanesinde 1'i kadın 3 kişinin tedavi altında tutulduğu, deprem nedeniyle ciddi yaralanmaların olmadığı aktarıldı.

Öte yandan, Doğa Bilimleri ve Matematik Fakültesi Sismolojik Gözetim Evinden yapılan açıklamada, 5 büyüklüğündeki depremin ardından 10 artçı deprem meydana geldiği bildirildi.

Üsküp ve çevresinde sabah saatlerinde de 4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, sarsıntılar Makedonya'nın yanı sıra Kosova, Sırbistan ve Arnavutluk'un bazı kesimlerinde de hissedilmişti.

AA

Gündem Haberleri

İMAMOĞLU BÖYLE SAVUNMA YAPTI
3 bin yıllık Hisar Arkeopark 2026’nın ilk ayında açılıyor
Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü