Makedonya'da sel: 15 ölü

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresini etkisi altına alan aşırı yağışlar sonucu 15 kişi yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanlığından...

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresini etkisi altına alan aşırı yağışlar sonucu 15 kişi yaşamını yitirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sağanak yağışların Üsküp ve çevresindeki illerde etkili olduğu ifade edildi.

Açıklamada, aşırı yağışlar sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı, 6 kişinin ise kaybolduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Nataliya Spirova Kordiç de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Asker ve özel birliklerden oluşan ekiplerin sahada arama kurtarma çalışmaları yürüttüğünü belirten Kordiç, aşırı yağış nedeniyle birçok yerde heyelan meydana geldiğini, çok sayıda ev ve iş yerini su bastığını ve çok sayıda otomobilin sel sularına kapıldığını kaydetti.

Hidrometeoroloji servisinden yapılan açıklamada ise Üsküp'te son 24 saat içerisinde metrekareye 93 litre yağış düştüğü bildirildi.

Bu arada Üsküp Belediye Konseyi, bugün öğleden sonra başkent ve çevresini etkileyen yoğun yağışlar nedeniyle olağanüstü toplanacak.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı