Makedonya'da hükümete "FETÖ" uyarısı

Makedonca yayın yapan bir haber sitesi, FETÖ'nün Makedonya'daki faaliyetlerine dikkati çekerek, Türkiye'de yaşananların benzerinin Makedonya'da yaşanmaması için hükümete gerekli önlemleri alması çağrısında bulundu

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'daki bir internet haber sitesi, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bu yapılanmanın Makedonya'daki faaliyetlerine dikkati çekerek, hükümete gerekli önlemleri alması çağrısında bulundu.

Haber portalı "razlika.com", Türkiye'de yaşananların benzerinin Makedonya'da tekrarlanmaması için hükümetin tedbir alması gerektiğini vurguladı.

FETÖ'nün Makedonya'daki faaliyetlerine işaret eden internet sitesi, terör örgütünün "Yahya Kemal" adıyla ülkede ilkokul ve lise işlettiğini, öğrenci evleri, gazetesi, çeşitli kursları ve işletmeleri bulunduğunu belirttti.

Türkiye'de püskürtülen darbe girişiminin FETÖ tarafından yapılan ilk girişim olmadığına dikkat çekilen haberde, "Makedonya'da da benzer bir senaryonun yaşanmasını engellemek adına, başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere tüm yetkili organlara Gülen Hareketinin kurumlarına yönelik denetleme ve araştırma yapmaları çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.


AA

Gündem Haberleri

Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI