Magnussen, Renault'un direksiyonuna geçecek

2014 Formula 1 sezonunda McLaren'de yarıştıktan sonra geçen sezon takımın yedek pilotu olan Danimarkalı Magnussen, 2016'da Renault takımında mücadele edecek

ANKARA (AA) - Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda son 5 sezondur mücadele eden Lotus takımını satın alan Renault, 2016 sezonunda Jolyon Palmer'ın takım arkadaşının, Kevin Magnussen olacağını açıkladı.

Formula 1'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 5 yıl sonra pistlere dönecek Renault fabrika takımı, yeni otomobili R.S.16'yı tanıttı. Takım ayrıca yollarını ayırdıkları Pastor Maldonado'nun yerine, 23 yaşındaki Danimarkalı pilot Kevin Magnussen'in geçeceğini belirtti.

Büyük Britanyalı Jolyon Palmer ile beraber R.S.16'nın kokpitine oturacak Magnussen böylece bir yıllık aranın ardından Formula 1'de yarışacak.

Formula 1'deki ilk yılı 2014'te McLaren takımı adına yarışan Magnussen, sezonun açılış yarışı Avustralya Grand Prix'sinde 2. olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Danimarkalı pilot, McLaren'in 2015'te kadrosuna Fernando Alonso'yu katmasıyla yedek sürücü olarak görev yapmıştı.

AA

Spor Haberleri

Sergen'in bileği zor bükülüyor
Ömer Üründül'ün acı günü
Süper Lig 2026-2027 sezonu 14 Ağustos'ta başlayacak
Süper Lig'de bir teknik direktör ayrılığı daha
Türkiye Kupası hakkında yeni karar! Eleme usulü geri geliyor