Macron Sırbistan ziyaretini erteledi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic:- "Maalesef ülkesindeki iç sorunlar ve mevcut durum nedeniyle Cumhurbaşkanı Macron ülkemize yapacağı ziyareti birkaç hafta sonraya ertelememizi rica etti"

BELGRAD (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 5-6 Aralık'ta Sırbistan'a yapacağı ziyareti, ülkesindeki protestolar nedeniyle erteledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, düzenlediği basın toplantısında, Fransız mevkidaşı Macron ile telefonda görüştüğünü belirterek Fransa'da devam eden protestolar nedeniyle Macron'un Belgrad ziyaretini ertelediğini söyledi.

Vucic, "Maalesef ülkesindeki iç sorunlar ve mevcut durum nedeniyle Cumhurbaşkanı Macron ülkemize yapacağı ziyareti birkaç hafta sonraya ertelememizi rica etti." ifadelerini kullandı.

Fransa genelinde "sarı yelekliler" adı altında örgütlenen eylemciler, 17 Kasım'dan bu yana hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek için sokaklara dökülüyor. Eylemciler, akaryakıt vergilerinin düşürülmesi ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Protestolar, Macron ve hükümete karşı daha geniş çaplı taleplerle isyana dönüşmüş durumda.

Gösterilerde çıkan olaylarda, şimdiye kadar 2 kişi hayatını kaybetti, 222'si güvenlik görevlisi bin 43 kişi yaralandı ve bin 424 kişi gözaltına alındı.

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü