Maaş kriziyle boğuşan belediyeye 9 milyonluk ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 3 farklı katı atık tesisinde yapılan denetimlerde çevre mevzuatına aykırı uygulamaları tespit etti. Toplamda 9 milyon 348 bin 630 TL para cezası kesildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı denetim ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Tire Karateke Atık Depolama Sahası, Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisinde incelemelerde bulundu.

Yapılan denetimler sonucunda, çevre kanunlarına aykırı uygulamalar tespit edildi. Tire Karateke Atık Depolama Sahasında "vahşi depolama" yapıldığı, Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisinde ise "izinsiz depolama" gerçekleştirildiği belirlendi.

Bergama tesisinde kapasite aşıldı

Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi için hazırlanan raporda ise tesisin kapasitesinin üzerinde atık topladığı tespit edildi. Bu durumun çevre sağlığı açısından risk oluşturduğu vurgulandı.

Çevre Kanunu devrede: 9,3 milyon TL ceza

Denetimler sonucunda, Çevre Kanunu kapsamında 3 tesise toplam 9 milyon 348 bin 630 TL idari para cezası uygulandı. Bakanlık, çevre koruma ve sürdürülebilir atık yönetimi konusunda denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdi.

Yetkililer, belediyelerin çevre yönetimi yükümlülüklerine uygun hareket etmelerinin hayati önem taşıdığını belirterek, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda yeni yaptırımların gündeme gelebileceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü