Londra'daki terör saldırısına tepkiler

İspanya'da bayraklar yarıya indirildi- Milletvekilleri, meclis binası önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu

MADRİD (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da dün düzenlenen terör saldırısının kurbanları İspanya'da anıldı.

İspanya'daki tüm resmi kurumlarda bayraklar yarıya indirilirken meclis, özerk yönetim parlamentoları ve belediyelerde birer dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Milletvekilleri ve senatörler, bugün oturum olmamasına rağmen meclis binası önünde toplandı ve Londra'daki terör saldırısının mağdurları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İspanya Kralı 6. Felipe, Başbakan Mariano Rajoy, kabine üyeleri, siyasi parti liderleri, özerk yönetim başkanları ve İspanya'daki İslam Komisyonu, Londra'daki saldırıyı kınayan ve mağdurlar ile dayanışma içinde olduklarını vurgulayan mesajlar yayımladı.

Bu arada Londra'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 4 kişi arasında bulunan İspanyol uyruklu Aysha Frade için memleketi Galisya bölgesindeki Betanzos belediyesi 3 günlük yas ilan etti.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu