Londra'daki terör saldırısına tepkiler

İspanya'da bayraklar yarıya indirildi- Milletvekilleri, meclis binası önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu

MADRİD (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da dün düzenlenen terör saldırısının kurbanları İspanya'da anıldı.

İspanya'daki tüm resmi kurumlarda bayraklar yarıya indirilirken meclis, özerk yönetim parlamentoları ve belediyelerde birer dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Milletvekilleri ve senatörler, bugün oturum olmamasına rağmen meclis binası önünde toplandı ve Londra'daki terör saldırısının mağdurları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İspanya Kralı 6. Felipe, Başbakan Mariano Rajoy, kabine üyeleri, siyasi parti liderleri, özerk yönetim başkanları ve İspanya'daki İslam Komisyonu, Londra'daki saldırıyı kınayan ve mağdurlar ile dayanışma içinde olduklarını vurgulayan mesajlar yayımladı.

Bu arada Londra'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 4 kişi arasında bulunan İspanyol uyruklu Aysha Frade için memleketi Galisya bölgesindeki Betanzos belediyesi 3 günlük yas ilan etti.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı