Londra'da art arda 5 asitli saldırı düzenlendi

Motosikletli 2 saldırgan, trafikteki diğer motosiklet sürücülerine asit attı- Polis, saldırıyla bağlantısı olduğu sanılan bir kişiyi gözaltına aldı

LONDRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'nın doğusunda 90 dakika içinde 5 asitli saldırı düzenlendi.

İngiliz polisinden yapılan açıklamada, dün gece 2 motosikletli saldırganın, trafikte bekleyen diğer motosiklet sürücülerine asit attığı ve bazılarının araçlarını çaldığı belirtildi.

Açıklamada, saldırılardan ilkinin dün yerel saatle 22.25'de Hackney bölgesinde, sonuncusunun ise 23.37'de Clapton'da yaşandığı kaydedildi.

Yüzlerine asit atılan 5 kişinin yaralandığı ve çeşitli hastanelerde tedavi altına alındıkları ifade edildi.

Saldırılarla bağlantısı olduğundan şüphelenilen 16 yaşındaki bir erkeğin gözaltına alındığını ve şüphelinin sorgusuna doğu Londra'daki bir polis karakolunda devam edildiğini açıklayan polis, görgü tanıklarının veya saldırılara ilişkin elinde görsel kayıt bulunanların yetkililerle iletişime geçmesini istedi.

- Asitli saldırılarda artış

Son yıllarda Londra'da asitli saldırılar, dikkati çekici şekilde artıyor.

Emniyet verilerine göre, başkentte 2015'te 261 asitli saldırı düzenlenirken bu sayı geçen yıl 458'e yükseldi.

Bu yılın ilk 6 ayında ise 120 asitli saldırı yaşandı.


AA

Gündem Haberleri

TUZ GÖLÜ YÜZDE 45 BÜYÜDÜ
Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?