Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite:

"Rusya’yı gerçek askeri güçle caydırmak gerekir"

VİLNİUS (AA) - Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, “Rusya’yı gerçek askeri güçle caydırmak gerekir” dedi.

Başkent Vilnius’ta gazetecilere konuşan Grybauskaite, 8-9 Temmuz'da Varşova’da yapılacak NATO Zirvesi'nde ilk defa toplu askeri savunma önlemlerin alınabileceğini söyledi.

Grybauskaite, “Galler’de yapılan NATO Zirvesi'nden sonra, ne yazık ki tehdit azalmamıştır. Ek güvenlik önlemlerinin zamanı geldi. Rusya’yı gerçek askeri güçle caydırmak gerekir.” ifadelerini kullandı.

Varşova’da, Baltık ülkeleri ve Polonya’ya 4 bin asker gönderilmesi hakkında karar verileceğini belirten Grybauskaite, “Almanya, Litvanya’daki askeri birliğin koordinasyonunu üstlenесek. Diğer müttefik ülkelerinin de katılmasını istiyoruz. Özellikle İskandinav ve Benelüks ülkeleri.” diye konuştu.


AA

Gündem Haberleri

KARDEŞİMİZ İÇİN GELDİK
Katar’da mahsur kalan sporcular Türkiye’ye dönmek üzere uğurlandı
Hava sahaları kapandı, tahliyede yeni rota Umman oldu
Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi