Libya'daki olaylar

Temsilciler Meclisi'ne bağlı güçler, Bingazi'deki Leysi bölgesini ele geçirdi

BİNGAZİ (AA) - Libya'da merkezi Tobruk'ta bulunan Temsilciler Meclisi'ne (TM) bağlı güçlerin, Ensaru'ş Şeria örgütü ve Devrimci Taburları'nın Bingazi'deki en önemli kalelerinden biri olarak kabul edilen El-Leysi bölgesinde kontrolü sağladığı bildirildi.

TM güçleri komutanlarından Said Venis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Leysi bölgesinin Ensaru'ş Şeria'dan tamamen temizlendiğini, Ebu Atani ve El-Havari bölgesinde örgüte ait askeri karargahların da ele geçirildiğini söyledi.

Venis, operasyon sırasında TM güçlerinden 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 50'sinin yaralandığını ifade etti.

Leysi bölgesinde yaklaşık 1,5 yıldır TM güçleri ile Ensaru'ş Şeria ve ona bağlı Devrimci Taburları arasında çatışma yaşanıyordu.

AA

Gündem Haberleri

Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?
İBB Kumanyası Zehirlenmesinde İddianame Hazırlandı