Libya'daki Mitiga Havaalanı'nda çatışma

Başkent Trablus'ta bulunan Uluslararası Mitiga Havaalanı'nda devam eden çatışmalar nedeniyle hava trafiği durduruldu

TRABLUS (AA) - Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan Uluslararası Mitiga Havaalanı'nda Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı "Caydırıcı Güç" adlı birim ile Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne bağlı silahlı gruplar arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Emiyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Uluslararası Mitiga Havaalanı güvenliğinden sorumlu UMH'ye bağlı "Caydırıcı Güç" (Kuvvatu'r-Rad'ı) ile havaalanının kontrolünü ele geçirmeye çalışan Tacura bölgesinden Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne bağlı silahlı bir grup arasında çatışma çıktı.

Ağır silahların kullanıldığı çatışmaların hala devam ettiği kaydedildi.

- Uçuşlar durduruldu

Uluslararası Mitiga Havaalanı ve çevresinde devam eden çatışmalar nedeniyle uçuş trafiğinin durdurulduğu, havaalanı çalışanları ile yolcuların tahliye edildiğini belirtildi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan Uluslararası Mitiga Havaalanı yakınındaki El-Gararat bölgesinde 16 Ekim 2017'de de çatışmalar yaşanmış, olaylar nedeniyle iptal edilen uçak seferleri çatışmaların durmasının ardından ancak iki gün sonra yapılabilmişti.



AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi