Libya'daki DEAŞ operasyonları

UMH'ye bağlı güçler, Sirte kentinde terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmalarda örgüt tarafından alıkonulan biri Türk vatandaşı 13 kişiyi kurtardı

SİRTE (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin, Sirte kentinde terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmalarda örgüt tarafından alıkonulan biri Türk vatandaşı 13 kişiyi kurtardığı bildirildi.

UMH'ye bağlı "El-Bunyan el-Mersus" operasyonu güçlerinden yapılan yazılı açıklamada, DEAŞ ile yaşanan çatışma bölgelerinde bulunan bir Türk, bir Mısırlı ile 11 Etiyopyalı kadının kurtarıldığı ifade edildi.

Kurtarılan kişilerin kimlikleri açıklanmadı.

Sirte'nin terör örgütü DEAŞ'ten temizlenmesi için geçen mayıs ayında "El-Bunyan el-Mersus" adlı operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok bölge ele geçirilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı