Libya açıklarında göçmenleri taşıyan bot battı

Karaboli kenti açıklarında 125 kaçak göçmen daha kurtarılırken, 6 kişinin cesedine ulaşıldı

TRABLUS (AA) - Libya'nın Karaboli kenti açıklarında 125 kaçak göçmenin daha kurtarıldığı, 6 kişinin ise cesetlerine ulaşıldığı bildirildi.

Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı Deniz Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, Karaboli kentinin 8 mil açıklarında batan şişme bottaki 28'i kadın, 6'sı çocuk 125 göçmenin kurtarıldığı duyuruldu.

Denizde boğulan 6 göçmenin ise cesetlerine ulaşıldığı bilgisi paylaşılan açıklamada, söz konusu göçmenlerin Afrika uyruklu olduğu belirtildi.

Açıklamada, kurtarılanların insani ve tıbbi yardımların ardından Trablus'taki barınma merkezlerine gönderildiği ifade edildi.

Avrupa'ya gitmek için Libya üzerinden Sahra Çölü ve Akdeniz'i geçmeye çalışan göçmenlerin bazıları insan kaçakçılarının eline düşüyor, bazıları da çölde ya da denizde hayatını kaybediyor.

Yerel ve uluslararası resmi kaynaklara göre, Libya'da 24 ülkeden göçmen bulunuyor. Bunların yüzde 95'ini Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışan Afrikalılar oluşturuyor.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?