LGS'de ilk oturum sona erdi

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen merkezi sınav başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen LGS merkezi sınavının ilk oturumu sona erdi.

1 milyon 10 bin 916 öğrencinin başvurduğu sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 938 okulda, 62 bin 693 salonda, yurt dışında ise 13 sınav merkezinde, 13 okulda, 37 salonda uygulanıyor. Bu çerçevede sınavın 1'inci oturumu, 50 soruluk sözel alandan oluştu ve süresi 75 dakikaydı.

Öğrenciler bu oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden sorumlu tutuldu.

Sınavın ilk oturumu saat 10.45'te sona erdi. İkinci oturum ise 11.30'da başladı ve 12.50'de sona erecek. Öğrenciler, ikinci oturumda da matematik ve fen bilimleri sorularını cevaplayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

TÜBİTAK Fen Lisesi Sınavı İçin Son Gün: 90 Bilim Yıldızı Aranıyor
LGS ve YKS adaylarına "Tercih Danışmanlığı" hizmeti başladı
LGS’de tercih başvuruları başlıyor
Kırşehir’in LGS Şampiyonu: Bir Başarı Hikayesi
LGS’de başarıya damga vuran şehir: 19 öğrenci Türkiye birincisi oldu