Lego Tutkunlarının Hayalleri Konya Bilim Merkezi'nde Gerçeğe Dönüştü

Konya Bilim Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen BrickZone Tasarım Yarışması'nda 9 yaş ve üzeri katılımcılar özgün, estetik ve yenilikçi LEGO tasarımlarıyla yarıştı; iki aşamalı sürecin sonunda dereceye giren ekipler ödüllerine kavuştu.

Konya Bilim Merkezi tarafından düzenlenen ve LEGO tutkunlarını bir araya getiren BrickZone Tasarım Yarışması, başarılı bir finalle tamamlandı. Bilimsel, sanatsal ve eğitsel katkıları teşvik etme amacıyla gerçekleştirilen yarışma, katılımcıların özgün fikirlerini LEGO parçalarıyla somutlaştırmasına olanak tanıdı.

Yarışma süreci, iki aşamalı bir değerlendirme ile yürütüldü. İlk aşamada jüri değerlendirmesinden geçen 15 grup, finalde yarışmaya hak kazandı. Finale kalan tasarımcılar, Konya Bilim Merkezi'nin BrickZone alanında projelerini inşa ederek jüriye son sunumlarını gerçekleştirdi.

Özgünlük ve Yenilikçilik Ön Planda

9 yaş ve üzerindeki tüm bireysel ve en fazla 5 kişilik ekiplere açık olan yarışmaya ilgi yoğun oldu. Katılımcılar, ziyaretçileri keşfetmeye, düşünmeye ve eğlenmeye teşvik eden, özgün, estetik ve yenilikçi LEGO tasarımlarıyla jüri karşısına çıktı. Amaç, katılımcıları hayal güçlerini zorlamaya ve yaratıcılıklarını LEGO dünyasında gerçeğe dönüştürmeye davet etmekti.

Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde, jüri değerlendirmesi sonucunda ödüle layık görülen proje sahipleri ödüllerini aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

Konya'da kahreden kaza: Tabancasını temizlerken kendini vuran genç öldü
MEVLANA'NIN VUSLATINDA KIRK YILI AŞKIN SES
752. VUSLAT TÖRENLERİ BAŞLIYOR
Haritalar Konya'ya kar yağışını işaret etti! Eller yine duada
ÇÖP KAMYONU CAN ALDI