Lavrov Filistinli mevkidaşıyla görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile Filistin meselesini değerlendirdi

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile Filistin meselesini görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Lavrov'un, Maliki ile başkent Moskova'da bakanlar düzeyindeki 5.Rusya-Arap İşbirliği Forumu öncesi bir araya geldiği belirtildi.

Filistin sorunun ele alındığı kaydedilen açıklamada, "Rus tarafı, Filistin sorununa uluslararası hukuk temelinde kapsamlı, adil ve kalıcı bir çözüm sağlama çabalarını destekleme konusundaki tutumunu teyit etti." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Rusya ve Filistin arasındaki geleneksel dostane ilişkilerin farklı yönde güçlendirilmesinin de görüşüldüğü bildirildi.


Gündem Haberleri

Sultan, 'Tuğyan itti' dedi: Avukatlar davadan çekildi
HSK, Antalya’daki yeni bölge mahkemesi sonrası görev alanlarını yeniledi
İki arkadaş denize girdi, izleyenler üşüdü
İstanbul'un Yeni Dev Yapısı Yükseliyor: Sazlıdere Köprüsü'nde Sona Doğru
TBMM’deki taciz iddiaları için Bakanlık devrede: Destek başlatıldı