Lastik botla Midilli Adası'na giderken yakalandılar

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bindikleri lastik botla kürek çekerek Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 15 göçmen yakalandı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 15 yabancı uyruklu yakalandı.

Midilli Adası'na gitmek isteyen bir grup Küçükkuyu beldesindeki Kadırga Burnu mevkisine geldi. Buradan lastik botla kürek çekerek denize açılan yabancı göçmenler, bir süre sonra yorgun düştü.

Bölgede yasa dışı geçişleri önlemek için devriye görevinde bulunan sahil güvenlik unsurları, grubu tespit edip bölgeye operasyon düzenledi.

"SAGET-6" Bot Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda, Afganistan ve Eritre uyruklu 15 kişi yakalandı.

Küçükkuyu beldesindeki Sahil Güvenlik Karakoluna getirilen yabancı uyruklulara giyecek ve yiyecek yardımında bulunuldu.

İşlemleri tamamlanan 15 kişi daha sonra Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

AA

Gündem Haberleri

Sahte ekspertiz raporuna karşı mağduriyeti engelleyen sistem: OtoraporGO
Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak