Kuzey Kore'nin nükleer programı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu: - "ABD ve Kuzey Kore'nin, Pyongyang yönetiminin nükleer programına ilişkin sorunu diyalog yoluyla çözmesini teşvik ediyoruz"

PEKİN (AA) - Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, ülkesinin, ABD ve Kuzey Kore'nin, Pyonyang yönetiminin nükleer programıyla ilgili sorunu diyalog yoluyla çözmesini teşvik ettiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu, olağan basın toplantısı, ABD'li uzmanlar ve Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Han Song-ryol'un birkaç gün önce Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlediği gayri resmi toplantıya ilişkin Washington ve Pyongyang yönetimlerinin, Kuzey Kore'nin nükleer programı meselesini müzakere ve diyalog ile çözmelerini umdukları değerlendirmesinde bulundu.

Lu, iki ülke arasındaki diyalog ve müzakerenin, ABD ve Kuzey Kore halklarının yararına olacağını belirtti.

Kuzey Kore, 9 Eylül'de 5. nükleer denemesini yapmıştı. Bunun üzerine Güney Kore ve ABD'li yetkililer Kuzey'e daha fazla yaptırım uygulanacağını duyurmuştu. Güney Kore ordusu bunun, Pyongyang yönetiminin yaptığı en büyük nükleer deneme olduğunu ve 10 kilotonluk güce sahip denemenin 5,3 büyüklüğünde bir yer sarsıntısını tetiklediğini açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler, nükleer silah geliştirme programına sahip olan Pyongyang yönetimine herhangi balistik füze teknolojisini kullanmayı yasaklamıştı.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı