Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı

Sakarya'da araçların üzeri Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı nedeniyle tozla kaplandı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da etkili olan lodos ve Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı nedeniyle araçların üzeri tozla kaplandı.

Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının ardından Sakarya kent merkezinde önceki gün başlayan ve gece aralıklarla devam eden sağanağın ardından araçların üzerileri çamurla kaplandı. İşe gitmek için sabah saatlerinde kalkan vatandaşlar, otomobillerinin üzerinin tozla kaplandığını gördü.

Otomobillerin çamurla kaplanması nedeniyle benzin istasyonlarındaki oto yıkamacılarda araç kuyruğu oluştu. Vatandaşlar, araçlarını temizledikten sonra işine gitti.

Yoğunluğun akşam saatlerine doğru daha da artması bekleniyor.

Üzeri çamurla kaplanan aracını yıkayan Erdoğan Demirtekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güne çamurla başladıklarını belirterek, "Sabah işe gitmek için aracımızın yanına geldiğimizde aracımıza komple çamur yağdığını gördük. İlk kez böyle durumla karşılaşıyoruz. Umarım kötü bir şeyin habercisi değildir." diye konuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce dün iç ve batı bölgelerde gece saatleri için Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı uyarısı yapılmıştı.


AA

Gündem Haberleri

RAHMİ KOÇ'A SUÇ DUYURUSU
İSMAİLAĞA’DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI
BAKANLIK 15 BİN PERSONEL ALIYOR
Dilan Polat'a sosyal medya yasağı
Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin