Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Yemen'deki siyasi partiler, Husiler BMGK'nın 2216 sayılı kararına uyuncaya kadar hükümetin müzakerelere katılma kararı almamasını istedi

SANA (AA) - Yemen'de hükümet yanlısı siyasi partiler, Husiler yükümlülüklerini yerine getirinceye kadar, Kuveyt'te başlaması beklenen müzakerelerin ikinci turuna katılım kararı almaması için hükümete çağrıda bulundu.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, aralarında El-Islah, Adalet ve Bina, İttihatçı Nasır, Ulusal Dayanışma, Yemen El-Reşad ve Yemen Sosyalist Partisi'nin de bulunduğu siyasi partiler yaptıkları yazılı açıklamada, Husiler ve Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararına uyuncaya kadar hükümetin müzakerelere katılma kararı almamasını istedi.

Açıklamada, "Husiler ve Salih güçleri, illerden çekilme, silahların ve devlet kurumlarının teslim edilmesi, tutukluların serbest bırakılması ve siyasi sürece kaldığı yerden devam edilmesini öngören müzakere ajandasına uymalıdır." ifadesi kullanıldı.

Yemen'de kapsamlı ve daimi barışın gerçekleşmesini talep ettiklerini belirten partiler, barışın değişmez temeller üzerine kurulması gerektiğini bunun da ancak üzerinde ittifak sağlanan noktalar ve uluslararası teminatlarla gerçekleşeceğini kaydetti.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü