Kuveyt'teki uluslararası "Eagle Resolve 2017" tatbikatı

Körfez ülkeleri ile ABD'nin koordinasyonunda 14'üncüsü düzenlenen tatbikat Kuveyt'te başladı

KUVEYT (AA) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Körfez ülkelerinin koordinasyonunda 14'üncüsü düzenlenen "Eagle Resolve 2017" tatbikatı Kuveyt'te başladı.

Kuveyt Ordusu Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed el-Hıdır, organizasyon toplantısında yaptığı konuşmada, "Eagle Resolve 2017"nin bölgesel ve uluslararası en kapsamlı tatbikatlardan biri olduğunu belirtti. Hıdır, tatbikatın amaçlarından birinin bölgeyi kuşatan tehditlerle mücadele olduğunu kaydetti.

Tatbikatla Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri ile ABD arasındaki bölgesel savunmanın güçlendirilmesi ve ortak operasyonlar alanında deneyimlerin paylaşılmasının hedeflendiğini söyleyen Hıdır, ABD ile koordinasyon içinde düzenlenecek tatbikatta KİK ülkelerinin içişleri bakanlığı, ulusal muhafızlar ve ordu kademelerinden komutanların yer alacağını belirtti.

Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ABD'nin katıldığı tatbikatın 6 Nisan'a kadar devam etmesi öngörülüyor. 1999'da teorik eğitim ve sempozyumlar olarak başlayan ve zamanla gelişen tatbikatın bu yıl 14'üncüsü düzenleniyor.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!