Kuş yuvasını bozmamak için inşaatı durdurdu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir firma sahibi, inşaat halindeki binaya bir güvercinin yuva yapması nedeniyle faaliyetini durdurma kararı aldı

MANİSA (AA) - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir firma, inşaatı yapılan binaya bir güvercinin yuva yapması nedeniyle çalışmasını durdurdu.

İlçeye bağlı Ergenekon Mahallesi'ndeki inşaatta, kalıp sökme çalışmaları sırasında inşaatın son katındaki güvercin yuvasıyla yuvadaki bir yumurta ile 2 yavruyu fark eden çalışanlar, durumu firma yetkililerine bildirdi.

Bunun üzerine şantiyeye gelen firma yetkilisi Yakup Barman, durumu öğrenir öğrenmez inşaatın o kısmındaki çalışmaları durdurdu.

Barman, yaptığı açıklamada, 2 yavrunun yumurtadan çıktığını ancak uçamadığını ve yuvada halen bir yumurta olduğunu belirterek, çalışmaların yavrular uçmaya başladıktan sonra devam edeceğini söyledi.

Barman, "İnşaat çalışmalarımız sırasında kuş yuvasını fark ettik. Rahatsız olmamaları için o kısımdaki çalışmayı durdurduk. Yavru kuşlar yuvalarından ayrılıp uçmaya başladıklarında çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz." dedi.

AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor