Kuruyan ormanlara zararlı böcekleri yok eden faydalı böcekler bırakıldı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde kuruyan ve zaran gören ormanlık alanlarla mücadele için faydalı böcek bırakıldı.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde kuruyan ve zaran gören ormanlık alanlarla mücadele için faydalı böcek bırakıldı.

Düziçi İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Adana Biyolojik Mücadele Laboratuvarında kabuk böceklerinin karşı kullanılan yırtıcı böcek Thanasimus formicarius ve Temnichila caerulea ların zarar gören sahalara salındığı kaydedildi.

Düziçi Orman İşletme Müdürü Harun Demircioğlu: "Kuruyan sahalara hem feromon tuzakları asıldı ve zararlı böcekleri yiyen faydalı böcekler ormanlara bırakıldı. Konuyla alakalı olarak Düziçi İşletmesinde şeflerimize sahalarında zarar yapan Akdeniz orman bahcivani ile ilgili olarak eğitim verildi" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Seyfe Gölü Sınırları Üreticiyi Hapsetti
Karaciğeri normale dönüyor! Ufuk Özkan geri geliyor
Sinan Bengier ölümden döndü
Geleceğin Su Müzesi Kapılarını Açtı
Fahrettin Kayhan Hayatını Kaybetti