Konya Ticaret Odası (KTO), üyelerinin sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlediği meslek komiteleri toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak 64. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Meslek Komitesi ile gerçekleştirilen toplantı, KTO Meclis Toplantı Salonu’nda geniş bir katılımla tamamlandı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, toplantıların şehrin ekonomik dinamizmini korumak adına verimli geçtiğini belirterek, ortak akıl vurgusu yaptı.
Küresel Krizlerin Türkiye Ekonomisine Yansımaları
Küresel ekonomik tabloyu değerlendiren Başkan Öztürk; savaşlar, jeopolitik gerilimler ve enerji fiyatlarındaki dalgalanmaların tedarik zincirlerini kırdığını ifade etti. Türkiye’nin üretim gücü ve ihracat performansı ile bu süreci yönettiğini belirten Öztürk, enflasyonla mücadele konusundaki kararlılığın altını çizdi. Öztürk, "Ekonomik istikrar için tüm sektörlerin sorumlu yaklaşımı şarttır" dedi.
Yiyecek ve İçecek Sektörü Fiyat İstikrarında Belirleyici
Sektörün doğrudan tüketiciye temas ettiğini hatırlatan Başkan Öztürk, yiyecek ve içecek hizmetlerinin enflasyon dinamikleri üzerindeki etkisine dikkat çekti. Konya’nın köklü yemek kültürüne ve yüksek hizmet kalitesine sahip olduğunu belirten Öztürk, işletmelerin fiyat istikrarını gözetme konusundaki hassasiyetinin hem şehrin marka değerini koruduğunu hem de ekonomik dengelere olumlu katkı sağladığını ifade etti.
Sektörel Sorunlar ve Çözüm Önerileri Masada
KTO 64. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kemal Duygu ise sektör sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, istişare toplantılarının önemine değindi. Toplantının son bölümünde söz alan oda üyeleri; maliyet artışları, personel ihtiyaçları ve sektörel taleplerini doğrudan yönetime iletme fırsatı buldu.