Kurban Bayramı kutlanıyor

Denizli'de ucuz kurbanlık almak isteyenler, bayramın ilk gününü tercih etti

DENİZLİ (AA) - Denizli'de canlı hayvan pazarında kurbanlık satışları, bayramın ilk günü devam etti.

Bayram namazından sonra vatandaşlar, daha önce aldıkları kurbanlık hayvanları belediyelerin belirlediği mekanlarda keserken bazıları da daha ucuza kurbanlık almak için canlı hayvan pazarına gitti.

Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, Eskisar Mahallesi'ndeki Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nda yoğunluk oluşturdu.

Küçükbaş hayvan satıcısı Ümit Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların sıkı pazarlık yaptığını ve daha düşük fiyata kurbanlık alabildiğini belirtti.

Etin kilogram fiyatının bayramdan önce 20 lira düzeyinde olduğunu kaydeden Erol, bayramın ilk günü fiyatın 15-16 liraya düştüğünü anlattı.

İbrahim Sağlam adlı satıcı da bayram öncesi 700 liraya sattıkları kurbanlıkların 500 liraya alıcı bulduğunu ifade ederek, "Fiyatlar indi. Bayramın ilk günü kurban alanlar kar etti bizler ise zarar ettik ama genele baktığımızda kurban pazarı hareketliydi. Biz de mallarımızın çoğunu sattık." dedi.

Büyükbaş hayvan satıcısı Selami Dağ ise büyükbaş hayvanlara ilginin bayramın ilk günü fazla olmadığını, alıcıların daha çok küçükbaş hayvan tercih ettiğini dile getirdi.

Küçükbaş hayvan satın alan Ahmet Ökten, özellikle bayram günü canlı hayvan pazarını tercih ettiğini, 2-3 gün önce bin liraya satılan kurbanlığı 770 liraya aldığını söyledi.


AA

Gündem Haberleri

Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI
78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler