Konya’nın Kulu ilçesinde görülen bir tapu iptali ve tescil davasında önemli bir gelişme yaşandı. Kulu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı Ramazan Erdoğan’a ulaşılamaması üzerine ilânen tebligat kararı aldı.
Duruşma Tarihi Belirlendi: 4 Temmuz 2025
Davacılar Gülay Erdoğan ve Gülten Taşcı ile davalı Ramazan Erdoğan arasında süren davada, muris muvazaası (mirasta danışıklı işlem) iddiası gündemde. Mahkeme, ön inceleme duruşmasını 04 Temmuz 2025 saat 10:50’de yapacağını duyurdu.
Tebligat 7 Gün İçinde Geçerli Sayılacak
Mahkeme kararına göre, bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 7 gün sonra tebligat yapılmış sayılacak. Davalı Ramazan Erdoğan’ın, sulh ve arabuluculuğa teşvik edileceği bu duruşmaya hazırlıklı gelmesi gerektiği özellikle vurgulandı.
Gelmezse Hakkını Kaybedebilir
Kararda, "duruşmaya taraflardan biri gelmezse, gelen tarafın beyanları esas alınacak ve yokluğunda yapılan işlemlere itiraz edilemeyeceği" net bir şekilde belirtildi. Ayrıca, tarafların belge sunma yükümlülükleri hatırlatıldı: Tebligattan itibaren 2 hafta içinde dilekçelerinde belirttikleri ama henüz sunmadıkları belgeleri mahkemeye teslim etmeyenler, o belgeleri delil olarak sunmaktan vazgeçmiş sayılacak.
Ne Olmuştu?
Davacılar, tapuda yapılan işlemlerin gerçeği yansıtmadığını ve miras bırakanın muvazaalı işlem yaptığını ileri sürerek tapunun iptali ve kendi adlarına tescilini talep etmişti. Dava süreci, davalı Ramazan Erdoğan’a ulaşılamaması nedeniyle gecikmişti.
Hukuki Süreç Devam Ediyor
Gözler şimdi 4 Temmuz’da yapılacak olan ön inceleme duruşmasına çevrildi. Katılım sağlanmazsa, mahkeme tek taraflı olarak karar sürecini ilerletebilir.