"Kültür ve Sanat Akademileri Ebru Hat Sanatı"

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kültür Sanat Akademisi, "Kültür ve Sanat Akademileri Ebru Hat Sanatı" programı yaptı.MÜSİAD...

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kültür Sanat Akademisi, "Kültür ve Sanat Akademileri Ebru Hat Sanatı" programı yaptı.

MÜSİAD Eğitim ve Komisyonunun katkılarıyla, derneğin genel merkezinde gerçekleşen etkinlikte AA muhabirine açıklama yapan MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Halim Aydın, "MÜSİAD Sanat Okumaları adı altında bir seri başlattık. Maksadımız sermayenin gücünü, sanatın gelişmesi adına kullanmak. Böylece sanatı ayağa düşürmeden, iş adamının ayağına getirmek" dedi.

Dernek için "ümmet", "ülke" ve "üye"nin önemine değinen Aydın, şunları kaydetti:

"3 tane 'S' ile bu hedefi yakalamaya çalışıyoruz. Akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim. Bu zevk-i selimi yeniden üyelerimize buluşturmak için de bu tür sanat ve kültür faaliyetlerine devam edeceğiz. İlkini bizim kadim medeniyetimizin en önemli sanat dallarından biri olan ebru ve hat sanatı üzerinde uyguladık ve bunu klasik Türk müziği ile de süsledik. Daha sonra görsel sanatlar ve şehir okumaları gibi çeşitli sanat türleriyle bu etkinliklerimizi devam ettireceğiz."

Etkinlik kapsamında açılan hat ve ebru çalışmalarının yer aldığı sergide eserleri bulunan modern hat tasarımcısı Bilal Akkaya, "Eserler içerisinde hat tabloları var. Bir de ebru ve modern çalışmalar var. Benim çizgim modern hat yorumlamalarından oluşuyor" ifadelerini kullandı.

Sanatçının her zaman sanatını icra etmek ve güzel bir şeyler yapmak için mücadele ettiğini vurgulayan Akkaya, "Marifet iltifata tabidir. (Sanatçıların) Arkasında hem maddi hem manevi destekçileri olursa bunun inkişafı daha hızlı olur. Dolayısıyla bu desteği o anlamda önemli buluyorum" diye konuştu.

Hat ve ebru sanatçısı Ömer Faruk Dere ise sanata karşı farkındalığı artırmayı amaçladıklarını söyleyerek, "Kendi öz sanatlarımızı anlama, onlara karşı duyarlı olma, onları hissedebilme ve çözümleyebilmekte biraz sıkıntımız var. Bu konuda bir sohbet gerçekleştirdik. Fakat insanımız öz sanatlarına sahip çıkıyor elbet. Bugünkü etkinlik de bunu gösteriyor. Bugüne kadar nasıl sahip çıkılarak devam ettiyse, bugünden sonra da yaşayıp devam edecektir" değerlendirmesini yaptı.

Etkinlik kapsamında "Tevhid Yüzlü Sanat" söyleşisi yapıldı, Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği ses sanatçısı Recep Alper Çevirel Türk Sanat Müziği konseri verdi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Türkiye’nin ilk kadın Hacivat oyuncusu
Kitap dünyasının geleceğini keşfet.
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini tamamladı
Gülten Dayıoğlu 2023 Çocuk Romanı Ödülü, Tunç Kurt’un oldu
Konya'nın düğün tatlısı 'zerde' yarışmada birinci oldu