“Kudüs meselesi sadece dini bir mesele değil”

Malezya Başbakan Yardımcısı Hamidi:-"Kudüs meselesi sadece dini bir mesele değil"-" İnsan hakları söz konusu olduğu için dünyada Kudüs tasarısı kabul edildi”

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya Başbakan Yardımcısı Ahmet Zahid Hamidi, Kudüs meselesinin sadece dini bir mesele olmadığını söyledi.

Hamidi, Perak şehrinde Kiliseler Birliğince düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıması kararına değindi.

Kudüs meselesinin sadece dini bir mesele olmadığını vurgulayan Hamidi, "Kudüs tasarısı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda sadece Müslüman ülkeler tarafından kabul edilmedi. Burada insan hakları söz konusu olduğu için dünyada Kudüs tasarısı kabul edildi.” diye konuştu.

Terörizme de değinen Hamidi, Malezya'nın dünyada terörle mücadelede her zaman rol alacağını ifade etti.






AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü