Küçük çiftçiler yetişiyor

Büyükşehir Belediyesince, öğrencilere çevre bilinci ve bitki sevgisi aşılamak amacıyla ilk ve ortaokullarda sebze dikme etkinliği düzenleniyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince, öğrencilere çevre bilinci ve bitki sevgisi aşılamak amacıyla ilk ve ortaokullarda sebze dikme etkinliği düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, çiftçilere yönelik destekleme projelerinin yanı sıra öğrencilere doğanın önemli parçalarından biri olan sebzenin önemini kavratmak, toprak sevgisi kazandırarak sebze fidesi dikmeyi öğretmek amacıyla ilk ve ortaokullarda sebze dikme etkinliği düzenliyor.

"Küçük çiftçiler yetiştiriyoruz" sloganıyla yürütülen çalışmalarda, Çankaya, Mamak, Keçiören ve Yenimahalle'de belirlenen beş ilk ve ortaokulun öğrencileri, salatalık, domates, marul gibi sebze fidelerini toprakla buluşturdu.

Etkinliği ilgiyle karşılayan öğrencilerin, sebze fidesi dikmekten büyük keyif aldıkları gözlendi.



AA

Gündem Haberleri

Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI
Gelinlerin Yeni Sağ Kolu: Gelin Koçluğu Dönemi Başladı!
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Sarıya Büründü: Nedeni Şaşırttı!