Küba'dan ülke çapında tatbikat duyurusu

Trump'ın ABD başkanı seçilmesinin açıklanmasıyla neredeyse aynı anda duyurulan tatbikat, gelecek hafta yapılacak

HAVANA (AA) - Küba, "bir dizi düşman faaliyetlere" karşı koymak için ülke çapında beş gün sürecek askeri tatbikat yapmak üzere birliklere "hazır olun" talimatı verdi.

Küba Devrimci Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı ve ordu kuvvetlerinin katılacağı taktiksel manevraların 16-20 Kasım tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Havana hükümeti, tatbikatın Donald Trump'ın ABD başkanı seçilmesiyle ilgisi olmadığını açıklasa da "bir dizi düşman faaliyetlere" karşı koyma amacıyla yapılacak tatbikatın duyurusu, neredeyse Trump'ın seçim zaferiyle aynı anda yapıldı.

Genellikle ABD ile tansiyonun yükseldiği zamanlarda yapılan ve yedincisi düzenlenecek olan tatbikata, Bastion Stratejik Tatbikatı adı veriliyor.

Bastion tatbikatlarının ilki, 1980'de Ronald Reagan'ın ABD başkanı seçilmesinden sonra yapılmıştı.

Trump, Başkan Obama'nın yeniden normalleştirdiği Washington-Havana ilişkilerini kendisinin seçilmesi durumunda tersine döndüreceğini söylemişti.


AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor