Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümü

Vietnam Castro için yas tutuyor

HANOİ (AA) - Vietnam'da Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümünün ardından yas tutulmaya devam ediyor.

Küba'nın Hanoi Büyükelçiliğinde düzenlenen törene katılan Vietnam Komünist Partisinin kıdemlileri, Küba devriminin lideri Castro'yu andı.

Vietnam ajansının haberinde, anma törenine, Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trọng'un da katıldığı belirtildi.

Vietnam da Küba gibi sosyalizmle yönetiliyor ve iki ülkenin 1950'lerden bu yana aynı jeopolitik çizgide durduğu biliniyor.

Naaşı krematoryumda yakılacak Castro'nun külleri, 4 Aralık'ta düzenlenecek cenaze töreniyle Santiago de Cuba'daki Santa Ifigenia mezarlığında toprağa verilecek.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, ağabeyi Fidel Castro'nun cuma gecesi yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı