Kral Selman ile Tillerson telefonda görüştü

Görüşmede Suudi Arabistan ile ABD arasındaki ilişkiler ve Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeler ele alındı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, iki ülke arasındaki ekonomik ve askeri ilişkilerin yanı sıra Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeleri görüştü.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman'ı telefonla arayan Tillerson, Ortadoğu'daki gelişmeler, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede taraflar, iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri ve bunların geliştirilmesinin yollarını değerlendirdi.

Tillerson, Suudi Arabistan'la askeri iş birliği, terörle mücadele ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi alanlarında beraber hareket etmenin önemini vurguladı.

Kral Selman ise Tillerson'u ABD Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden dolayı tebrik etti.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE