Kozinoğlu'nun Gülen iddiası Meclis'te

CHP milletvekili Kamer Genç, MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun ortaya attığı o iddianın yanıtını arıyor...

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Silivri Cezaevi'nde yaşamını yitiren MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun dile getirdiği 'Dışişleri Bakanlığı'na Fethullah Gülen okullarından personel alındığı' iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Genç, Başbakan Erdoğan'a "Bu okullardan Dışişleri Bakanlığı'na kaç personel ve hangi usullerle alınmıştır" diye sordu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Genç şu sorulara yanıt istedi:

"Tutuklu iken ölen Kozinoğlu'nun ölüm sebebi nedir? Cezaevinde ölümüne neden olan herhangi bir olay var mıdır? Kozioğlu'nun bir gazeteye verdiği mektuplarda, Alman istihbaratının elde ettiği belgelerde sizin İsviçre bankalarında 800 milyon dolarınızın olduğu iddia edilmiştir. Böyle bir mektup ve iddia var mıdır? Yine bu mektuplarda Dışişleri Bakanlığı'na Fethullah Gülen okullarından personel alındığı iddia edilmektedir. Bu okullardan Dışişleri Bakanlığı'na kaç personel ve hangi usullerle alınmıştır?"

Politika Haberleri

GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları
Hazar Denizi'nde 12 asker şehit oldu: Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı